Over LEF gesproken!

Posted on nov 13, 2016

Woensdag 18 januari maakten we kennis met Marius Smit, de oprichter van Plastic Whale; de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. De missie van Plastic Whale is om ’s werelds wateren plastic-vrij te maken, te beginnen met de Amsterdamse grachten.

jms-3563lr

LEF om te starten

Tijdens een wereldreis kwam Smit tot zijn verbijstering overal grote hoeveelheden plastic afval tegen. Zelfs een afgelegen strandje in Borneo lag er vol mee. Terug in Nederland besluit hij – die helemaal niks van boten weet – een boot te bouwen van al dat plastic. Een boot waarmee hij op plastic kan vissen. Een paar jaar later heeft Smit elf boten in bedrijf en maakt hij ook skateboards van plastic afval.

over-lef-2

Start nieuw bestuur

Deze avond gaven we ook het startschot voor een nieuw bestuur. Bijna het gehele huidige bestuur – Saskia Barendregt, Els Slob, Anje Hatzmann en Marijke Hoenderdos – is na een periode van drie jaar afgetreden om plaats te maken voor Machteld Kooij, Lonneke Gillebaard, Lotte van den Dikkenberg, Els Molengraaf en Nicolette Biessels. Bonnie Posner was én blijft penningmeester van Entre Femmes.

jms-3548lr  jms-3562lr

Beeld nieuw bestuur: Schols Fotografie